background

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Ahşap Dümen




Çok beğenerek ham halde satın aldığım ve birkaç dokunuşla havası değişen bu iki küçük dümen, dekorasyonunda denizcilik ve kaptanlık temaları kullanılan bir evin duvarını süslüyor. 

Kullandığım dekopaj kağıtlarının üzerinde denizi seyreden köpişler var, o kadar sevimliler ki yakından baktığınızda gülümsüyorlar sanki. Diğerinde ise plaj şemsiyesinin altında rengarenk yelkenlileri seyreden bir kedicik var. Bu satırları yazarken bile iç çekiyorum, yaşasın tatil sezonu yaklaşıyor :)) 



Malzemeler:
  1. Çapı 12cm ve 18cm'lik 2 adet ham dümen obje
  2. Dekopaj kağıdı
  3. Su bazlı lacivert ve beyaz boya
  4. Fırça ve Royal Coat yapıştırıcı
  5. Sürülebilen su bazlı vernik 
Uygulanan teknik: Boya eskitme

Yapılışı:
  1. Her iki dümenin her tarafını 2 kat lacivert renge boyadım,
  2. Fırçamın sadece uç kısmını beyaz renkli su bazlı boyaya batırıp fazlasını da aldıktan sonra, dümenlerin tutacak kısımlarına ve dış halkasına eskitme tekniğini uyguladım,
  3. Su bazlı vernik ile 2 kat vernikledim,
  4. Dekopaj kağıdını dümenlerin iç ölçülerine göre kestim ve  Royal Coat ile yapıştırdım. Alt kısmında kabarcık kalmasın diye bir bezle içten dışa doğru iyice bastırarak yapıştırdım,
  5. Dekopaj kağıdının üzerine 2 kat Royal Coat sürdüm.

Dümenler tek parça halinde olduğu için önce dış halkayı ve saplarını boyamak, eskitmesini yapmak ve sürülebilir vernik ile verniklemek durumunda kaldım. Aksi halde dekopaj kağıdının üzerini boya ve vernik sıçratabilirdim (başıma gelmedi değil). 

Sağlıcakla kalın...

17 Mayıs 2013 Cuma

Mayıs'ta Londra



Londra'da yaşayanların kıskandığım bir lüksü var: Hyde Park. Ağaçlar, sincaplar, halı gibi çim alan... 

Kuğuları besleyen çocuklar, bisiklete binenler, gölde sandal keyfi yapanlar... 



Şehrin ortasında şehirden uzaklaşıp kendinizi dinleyebilmek için muhteşem bir ortam. Tabii yağmura yakalanmazsanız :) 


Vitrinlere bahar gelmiş bile, kafeler de dolmaya başlamış.


Kaldığım otelin kahvaltı salonunun duvarlarını süsleyen 4 tablodan bahsetmeden geçemeyeceğim. Tablolar ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış temalıydı. Şu anda kadar hiç böyle bir teknik görmedim. Fotoğraftan ne kadar anlaşılır bilemiyorum ama tablo camdan yapılmış gibiydi, üstü sırlanmış cam, hangi parçasına bakacağımı şaşırdım. Marifetli bir kadın sanatçının elinden çıkmış: Kerry Darlington. Pinterest hesabımda farklı çalışmalarını bulabilirsiniz.
 

Vakit ayırıp web adresinde üç boyutlu tablolarına bir bakın lütfen,   www.kerrydarlington.co.uk

Biliyorsunuzdur, Londra'da dünyaca ünlü restoranlar var. Bu sefer denediğim restoranın ikisini de tavsiye edebilirim. Temizlik, ortam, lezzet ve servis bakımından her ikisi de başarılı. Bir tanesi Zafferano, diğeri ise La Genova. 

Zafferano, daha ziyade iş adamlarının tercih ettiği üst segment bir italyan restoranı. Dekorasyon hem italyan hem ingiliz tarzınının bir karışımı, balık yemenizi tavsiye ederim. Web adresi  www.zafferanorestaurant.com

La Genova ise Oxford caddesini dik kesen North Audley Street'te bir italyan ailenin işlettiği küçük bir restoran. Alışveriş sonrası yorgunluğunuzu atabileceğiniz ve keyifli bir yemek yiyebileceğiniz bir restoran. Web adresi www.lagenovarestaurant.com

İçimden şöyle demek geldi: Londra bir iki, Londra bir iki, kalkıyoooor...

12 Mayıs 2013 Pazar

Kağnı ve Galvaniz Süt Güğümü


Severek kullanacağınız eşyaların nerede ne zaman karşınıza çıkacağı gerçekten belli olmuyor. El yapımı ahşap arabalar, motorsikletler bundan 10 sene önce de modaydı hala çok moda. Ahşaptan yapılmış objelere ilgi duymaya başlamamla bu ahşap kağnının Batman'da bir pasajda hediyelik eşya satan küçücük bir dükkanının en ücra köşesinde karşıma çıkması aynı döneme denk geliyor. 


Fotoğrafta gördüğünüz kağnı 40cm uzunluğunda ve 15cm yüksekliğinde. Aldığımda rengi koyu kahve idi ve üst kısmında görünen kancalara da kalın siyah ipler sarılı idi. Uzun yıllar koyu kahve haliyle kullandım ve sonunda sıkıldım. Rengini değiştirip içine de bir süt güğümü yerleştirmek istedim. İşte şöyle yaptım:

Malzemeler:
  1. 2 kutu beyaz sprey boya
  2. Mat sprey vernik ve sürülebilir parlak vernik
  3. Galvaniz güğüm
  4. Kapatıcı (primer) boya
  5. Beyaz ve siyah renkli su bazlı boya
  6. Makas ve fırça
  7. Çalı çırpı     
  Yapılışı:
1. Öncelikle ipleri kestim ve bağlı yerlerinden söktüm,
2. Kağnının her tarafını eski rengi kapanana kadar beyaz sprey  boya ile boyadım. Boyası kuruduktan sonra 3 kat sprey vernikle vernikledim.
3. Galvaniz güğümün üzerine kapatıcı (primer) boya sürdüm ve tam kuruyana kadar bekledim.
4. Primer boyanın üzerine 3 kat su bazlı beyaz boya sürdüm,
5. Galvaniz güğümün üzerine kutu sütlerin üzerindeki desene benzer desenler çizdim ve içlerini siyah renge boyadım. Sürülebilir parlak vernikle 1 kat vernikledim,
5. Bahçeden topladığım çalı çırpıyı da kağnının kenarlarına bağladım,
6. Güğümü kağnının üzerine yerleştirdim.

Sevilen şeylerin modasının geçmeyeceğini düşünüyorum. Elden çıkarmadan önce bir de rengini değiştirerek kullanmayı deneyin, kim bilir belki o şekilde hoşunuza gider. Denemeye değer :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...