background

21 Mart 2013 Perşembe

Poşet Çay Kutusu



Bir süredir arkadaşımdan, eşinin çok lezzetli yemekler yaptığını duyuyordum. Meğer sadece yemek konusunda değil ahşap boyama konusunda da çok marifetliymiş. Enfes bir Poşet Çay Kutusu boyamış. Fikir harika. Darmadağınık duran poşet çaylar daha güzel nasıl sunulabilir bilemiyorum. Çıtı pıtı bir kutu olmuş. Özellikle de dantellere bayıldım. Yapımı şöyle:
 
  1. Kutu, kavak ağacından olduğu için zımpara yapılmadan içi bordo, dışı krem renk akrilik boya ile 2 kat boyandı. Kapağın ve kutunun iç kısımları bordoya boyanırken krem renkle karışmasın diye kapatıcı bant kullanıldı.
  2.  
  3. Dekopaj kağıdından 2 adet renkli fotokopi alındı. Birini üst kapak boyutunda kesip Royal Coat ile altında hava kabarcığı kalmayacak şekilde kapağın üst kısmına yapıştırıldı ve resim diğer işlemlerden etkilenmesin diye üzerine 2 kat Royal Coat sürüldü. 
  4.  
  5. Diğer fotokopiden çaydanlık ve fincan resimleri kesildi ve hamurla kabartıldı. Yapılan hamur kabartmaları kendi kısımlarının üzerine yapıştırıldı. 
  6.  
  7. Kutunun dış yüzeyine çepeçevre bordo akrilik boya ile puantiyeli stencil geçildi. Ardından köşeler çok az miktarda kahverengi yağlı boya ile eskitildi. Son olarak kutunun kapağı pamuklu dantel ile süslendi.
  8.  
  9. İyice kuruduktan sonra Folk Art sprey vernik ile birkaç kat verniklendi.
Hımmm, bu renk boyalar var mıydı bende acaba? Bir koşu bakıp geliyorum... Görüşürüz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...