background

3 Nisan 2014 Perşembe

P.S. I love you - Not: Seni Seviyorum


"P.S. I Love You" filmini izlediniz mi? Başrollerini Hilary Swank ve Gerard Butler'ın paylaştığı 2007 yılı yapımı bir film. Seyretmediyseniz, biraz gözyaşı, biraz romantizm ve gizemli bir film arıyorsanız özellikle "kız arkadaşlar film gecesi" için uygun bir aday olduğunu söyleyebilirim. Aslında film Cecilia Ahern isimli İrlandalı bir yazarın  aynı isimde kitabının beyazperdeye aktarılmış hali.

 
 Kendimi ifade edemediğim durumlarda ya köşe yazarları dile getirir neler hissettiğimi, ya da bir kitabın satır aralarında aniden karşıma çıkar. Sabaha karşı saat 2'de de aynen böyle oldu. 30 Mart seçimleri sonrasında yaşadığım yürek sıkışıklığımın uykuma baskın çıkmasının bir sebebi varmış demek ki. "Place Called Here" adlı kitabından okuduğum satırları paylaşmak istiyorum.
 
"Vote for those with the ability to listen and to make decisions on behalf of the people in a manner reflecting consensus and serving the wellbeing of all. They are the basics of good leadership."
 
Şöyle tercüme edebilirim: "Dinleyebilen, ortak görüş ve fikir birliği temelinde insanlar adına karar verebilen ve herkesin iyiliği için hizmet edene oy ver. Bu özellikler iyi bir lider olmanın temelidir." 

Yukarıdaki satırları okuyunca sanki kitabın liderlikle, seçimlerle, oy kullanmayla alakalı bir kitap olduğunu düşünebilirsiniz. Halbuki kitap Sandy Shortt adında kendini kayıp insanları bulmaya adamış genç İrlandalı eski bir kadın polisin bir gün kendisinin de kaybolmasının ve bir anda bulmak için senelerini verdiği insanların yaşadığı yeri keşfetmesinin hikayesi.

Yaşadığımız şu son günlerin duygusal ve zihinsel yorgunluğunu hissederken karşıma çıkan bu tanım, bana bir liderin hangi özelliklerinden dolayı lider olduğunu/olmadığını bir kez daha hatırlattı. Hayatı seviyorum.

Görüşmek üzere...

1 yorum:

  1. Makyaj deyince elim ayağım birbirine dolanıyor. Öğrenecek ne çok şey var. Bloğunuzu ilgiyle takip edeceğim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...